Άνευ ορίων 28-08-2017: Ο συνθέτης Κωνσταντίνος Κάλλιας στο Ράδιο Ιστιαία 100.4 FM


Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 στις 11 το πρωί, η εκπομπή "Άνευ ορίων" στο Ράδιο Ιστιαία 100,4 υποδέχεται το συνθέτη Κωνσταντίνο Κάλλια με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου "Είπες θα πάγω σ'άλλη γη", που περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή Κ.Π.Καβάφη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ: 
https://goo.gl/oSjEcm


Γράφει στο προλογικό σημείωμα του δίσκου του ο Κ.Κάλλιας:
"Δανειζόμενος τον στίχο του ποιητή, θα έλεγα ότι οι μουσικές που έγραψα σε αυτό το cd είναι “ΗΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟIΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”….ήχοι και μουσικές που προσπάθησαν να αγκαλιάσουν τα λόγια του  μεγάλου μας ποιητή.Το να δαμάσεις τον πεζογραφικό λόγο του Καβάφη αλλά και να μεταφράσεις μουσικά τις εικόνες και τα νοήματα που βγάζουν αυτά τα παγκοσμίου εμβέλειας ποιήματα, είναι μια πρόκληση. Δεν ξερω αν τα κατάφερα αλλά ξέρω ότι έδωσα μια άλλη πνοή στον Καβάφη ,την δικιά μου μουσική ανάσα."

  Για αυτή την δική του μουσική ανάσα, λοιπόν, και άλλα πολλά ζητήματα θα μας μιλήσει ο συνθέτης Κωνσταντίνος Κάλλιας τη Δευτέρα 21/8, ενώ παράλληλα θα ακούσουμε όλα τα τραγούδια του δίσκου του.

Παραγωγή-μουσική επιμέλεια: Ράνια Παπαδοπούλου

Συντονιστείτε!

Μας ακούτε στους 100,4 αλλά και διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας www.radioistiaia.gr


Περισσότερες πληροφορίες για τον Κωνσταντίνο Κάλλια, αναζητήστε στην επίσημη σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/konstantinoskalliascomposer/

Σχόλια