Άνευ ορίων 07-08-2017: Η Μαίρη Βαλή και ο Διονύσης Λεϊμονής στο Ράδιο Ιστιαία 100.4

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 11 το πρωί, όπως κάθε εβδομάδα, η εκπομπή "Άνευ ορίων" στο Ράδιο Ιστιαία 100.4 θα φιλοξενήσει δύο ακόμα ανθρώπους του πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της εκπομπής κοντά μας θα βρίσκεται η κα. Μαίρη Βαλή από την Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου, για να μας μιλήσει για τη θεατρική παράσταση "Χάνσελ και Γκρέτελ", που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 9/8 στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Πύργου.
Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου μας παρουσιάζει την πολύ επιτυχημένη παράσταση "Χάνσελ και Γκρέτελ". Εμπνευσμένο από το παραμύθι των Αδερφών Γκριμ. Σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και διασκευή – απόδοση του ίδιου και του Βαγγέλη Δουκουτσέλη. Υπάρχει η τρομερή μάγισσα που προσελκύει παιδιά στο ζαχαρωτό της σπίτι για να τα φάει, όμως εδώ η μάγισσα έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε όμορφη γυναίκα. Κι αυτό γιατί το κακό στη πραγματική ζωή έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε κάτι όμορφο. Υπάρχει ακόμα ο πιστός γάτος της μάγισσας που είναι το κωμικό στοιχείο του έργου και που παλεύει συνεχώς μέσα του με τη συνείδησή του. Υπάρχουν τα υπέροχα αδερφάκια, Χάνσελ και Γκρέτελ, αθώα αλλά έξυπνα, με ένα πολύ ισχυρό δέσιμο μεταξύ τους και με τη διαρκή θέληση να στηρίξουν τον χήρο πατέρα τους, που λόγω έλλειψης γυναίκας πέφτει πρώτος θύμα της σατανικής αλλά και γοητευτικής μάγισσας. Το μήνυμα που περνάει στα παιδιά είναι ότι στη πάλη ενάντια στο κακό η μεγαλύτερη άμυνα είναι η δύναμη της οικογένειας.
Συντελεστές : Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας|Διασκευή-απόδοση: Χάρης Ρώμας- Βαγγέλης Δουκουτσέλης | Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης |Κοστούμια: Μιχάλης Ασλάνης| Χορογραφίες: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένα Καλλιγέρη (Γκρέτελ)| Γιάννης Πισκιτζής (Χάνσελ)| Μανώλης Κονταξάκης (Ξυλοκόπος-Πατέρας)| Κωνσταντίνα Σάννη (Μάγισσα) |Πέτρος Νικολάους (Γάτος)


Παράλληλα, κατά τις 11: 20, θα συνδεθούμε με την περιοχή του Βόλου, και θα υποδεχθούμε το συγγραφέα και εκπαιδευτικό Διονύση Λεϊμονή, σε μία συζήτηση εφ.όλης της ύλης με αφορμή την επανέκδοση του μυθιστορήματός του με τίτλο "Το Χαμένο Ταίρι" από τις εκδόσεις Εν Πλω, με φόντο τη Μικρασιατική καταστροφή, το χθες και το σήμερα.

Παραγωγή - μουσική επιμέλεια: Ράνια Παπαδοπούλου
Μας ακούτε στους 100,4 αλλά και διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας www.radioistiaia.gr
Συντονιστείτε! 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα της εκπομπής και όχι μόνο!



Άνευ ορίων/Without limits

Ακούστε ξανά τις εκπομπές μας από το Mixcloud:

Σχόλια