Ραλλία Χρηστίδου: «Κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με το πόσο αγαπάς πραγματικά την μουσική και όχι το πόσο επιθυμείς την αναγνωσιμότητα και το να είσαι απλά επίκαιρος»



Τη γνωρίσαμε πριν δέκα χρόνια περίπου μέσω της συμμετοχής της σε γνωστό talent show. Μέσα στο χρόνο με τη στάση της και τη μουσική της παρέμεινε αληθινή και πιστή στις απόψεις της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ραλλία Χρηστίδου, μπορεί με τη μουσική της να μας “παρασύρει”. Αρκεί μόνο να ακούσουμε τους δίσκους της ή να βρεθούμε σε κάποια συναυλία της. Λίγες μέρες πριν τη συναυλία της στη Ρόδο στις 4 Αυγούστου με την Ευρυδίκη, η Ραλλία μιλά στο all4fun.gr και στη Ράνια Παπαδοπούλου, για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο «με όπλο την αγάπη»


-Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε ο δίσκος σου «Με όπλο την αγάπη». Νέα εταιρία. Νέα συνεργασία. 12 κομμάτια που έχουν αγαπηθεί. Μίλησέ μας για τη νέα σου δισκογραφική δουλειά.

Ρ.Χ.: Είναι μια δουλειά πολύ προσωπική. Στα περισσότερα τραγούδια υπογράφω τη μουσική και οι στίχοι γράφτηκαν από φίλους μου στιχουργούς μετά από ώρες συζητήσεων και καλής παρέας. Κάποιοι περιέγραψαν την δουλειά κρίνοντας την μέχρι στιγμής ως την πιο ώριμη από πλευράς ερμηνείας και την πιο χαρακτηριστική για μένα. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένα βήμα επαναπροσδιορισμού μετά από δέκα χρόνια στη δισκογραφία.

-Το άσπρο γιασεμί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σου τραγούδια στο δίσκο αν δεν κάνω λάθος. Πρόσφατα μάλιστα οπτικοποιήθηκε.
Ρ.Χ.:  Πρόκειται για μια ιστορία βγαλμένη από τη ζωή με πρωταγωνιστές φίλους μου ηθοποιούς ( Σοφία Βογιατζάκη, Παρθένα Χοροζίδου, Πατρίκιος Κωστής,  Χρύσα Κλούβα) οι οποίοι όταν διάβασαν το σενάριο στην αρχή ντρέπονταν να μου πουν ότι τους φαίνεται πολύ αστείο πραγματικά. Χάρηκα παρα πολύ οταν μου είπαν και εκείνοι ότι το σενάριο τούς άρεσε πολύ, καθότι είναι δικό μου καθώς και η σκηνοθεσία με την σύμπραξη και την πολύτιμη βοήθεια της Σμαράγδας Κωσταντογιάννη.

Δείτε εδώ το videoclip της Ραλλίας για το τραγούδι «Άσπρο Γιασεμί»:


-Τώρα το καλοκαίρι ετοιμάζεις «ΒΟΛΤΕΣ ΜΑΚΡΙΝΕΣ». Ποιοι θα είναι οι σταθμοί στις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις και τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα; Επίσης όμως, ετοιμάζεις και μία σειρά εμφανίσεων με την Ευρυδίκη. Τι να περιμένουμε από αυτή τη συνεργασία;

Ρ.Χ.: Το φετινό καλοκαίρι είναι πολύ γεμάτο καθώς η οικονομική δυστοκία απαιτεί να δουλεύουμε το τριπλάσιο για να κερδίσουμε το ένα τρίτο από όσα κερδίζαμε στο παρελθόν. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να απασχολείσαι σε μια μόνο δουλειά. Είμαι λοιπόν σε 3 διαφορετικά project. Η πρώτη παράσταση είναι το " Τόσα καλοκαίρια" στο θερινό χάραμα στην Πάτρα όπου εμφανίζομαι κάθε Παρασκευή και Σάββατο εκτός από τις ημερομηνίες που είναι κλεισμένες για άλλες μου προσωπικές παραστάσεις σε διάφορες περιοχές στην περιφέρεια. Πρόκειται για έναν πανέμορφο χώρο που ήθελα πολλά χρόνια να βρεθώ πλαισιωμένος από εξαιρετικούς τραγουδιστές και 11 μελή ορχήστρα. παρουσιάζω γνωστά μου τραγούδια πιο παλιά αλλά και από τον καινούργιο δίσκο και δοκιμάζω την διάθεση μου στο να υπηρετήσω λαϊκό ρεπερτόριο το όποιο θαυμάζω ιδιαίτερα. Η δεύτερη παράσταση είναι σόλο και λέγεται "Σαν κάτι βόλτες μακρινές" ένα τρίο μουσικών, κιθάρες, βιολί, μαντολίνο σε δίκες μου ενορχηστρώσεις και παρουσιάζω  τραγούδια από την καινούργια μου δισκογραφική δουλειά  καθώς και άλλα τραγούδια ελληνικά και ξένα αγαπημένων καλλιτεχνών. Από τη ροκ μέχρι το λαϊκό. Και η τρίτη παράσταση είναι η φετινή μου σύμπραξη με την Ευρυδίκη με τίτλο " Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια", όπου ήμασταν το χειμώνα στην Αρχιτεκτονική και το συνεχίζουμε και το καλοκαίρι. επόμενος μας σταθμός είναι η Ρόδος στις 4 /8

-Επομένως σε βρίσκουμε σε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο για μία ακόμη χρονιά. Θα σταθώ όμως για λίγο στον τίτλο των παραστάσεών σου με την Ευρυδίκη. Τα τραγούδια λένε όντως πάντα την αλήθεια; Τι πιστεύεις;


Ρ.Χ.: Τα τραγούδια γράφονται για να εκφράσουν όλα εκείνα, σκέψεις ή συναισθήματα που δεν μπορούμε να πούμε απευθείας με λέξεις απλές καθημερινές ο ένας στον άλλον. Άρα λένε μόνο την προσωπική αλήθεια του καθενός.


-Ως άνθρωπος είσαι χαμηλών τόνων. Πόσο δύσκολο είναι για ένα καλλιτέχνη να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;

Ρ.Χ.: Φαντάζει πολύ πιο δύσκολο από όσο είναι στην πραγματικότητα.... Προσωπικά θεωρώ ότι πρόκειται για επιλογή του καθενός. Είναι τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής. Δεν θέλησα ποτέ να χρησιμοποιήσω την προσωπική μου ζωή για χάριν της δουλειάς μου. Δεν κατακρίνω εκείνους που το κάνουν. Εγώ απλά δεν μπορώ.

-Σε γνωρίσαμε μέσω ενός talent show πριν από 10 χρόνια περίπου. Θεωρείς ότι πλέον, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί ένα τέτοιο τηλεπαιχνίδι μπορεί να δώσει κάποια ώθηση σε ένα καλλιτέχνη; Πχ το The voice.

Ρ.Χ.: Ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά Η μέχρι τώρα ιστορία έχει δείξει ότι μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι. Κάποια  πράγματα είναι συγκυριακά. Κάποια άλλα έχουν να κάνουν με το πόσο αγαπάς πραγματικά την μουσική και όχι το πόσο επιθυμείς την αναγνωσιμότητα και το να είσαι απλά επίκαιρος.

-Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Ρ.Χ.: Ετοιμάζω ήδη νέα τραγούδια και σκέφτομαι τι να κάνω το χειμώνα

-Τι μήνυμα θα ήθελες να αφήσεις για τους αναγνώστες του All4fun;

Ρ.Χ.: Επιθυμία μου και ευχή μου είναι να έχουν όλοι στη ζωή τους, ανθρώπους γνωστούς και άγνωστους, δίνοντας αγάπη ανυπόκριτη χωρίς ανταλλάγματα πάσης φύσεως και να ενδιαφέρονται για την " μεγάλη εικόνα", για τα σπουδαία, μέσα απο τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας μακριά από εντάλματα ανθρώπων και συμπεριφορές που οφείλονται σε κοινωνικά στερεότυπα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Ραλλία Χρηστίδου, μπορείτε να αναζητήσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Της Ράνιας Παπαδοπούλου, 1-8-2014

Σχόλια