«90 χρόνια Νέος Πύργος» 1924-2014



ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πολιτιστικός Αύγουστος 2014
Πολιτισμός – Ιστορία – Παράδοση
«90 χρόνια Νέος Πύργος»
1924-2014
ΙΣΤΟΡΙΑ


Στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Νέου Πύργου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοπυργιωτών Αθήνας, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού σχολείου Νέου Πύργου από τις 11 έως και τις 14 Αυγούστου.


Πιο συγκεκριμένα από το Σάββατο 11 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 14 Αυγούστου, από τις 19:30 έως τις 22:30, θα πραγματοποιηθεί η έκθεση φωτογραφίας «Από το Βόσπορο στον Ευβοϊκό», με φωτογραφίες – ιστορικά ντοκουμέντα που έχει συλλέξει ο Σύλλογος από τους κατοίκους του χωριού.

Παράλληλα, την Τετάρτη 13 Αυγούστου και ώρα 21:00,  θα γίνει η Ιστορική παρουσίαση με τίτλο «Ο Πύργος Πριν και Μετά την Ανταλλαγή». Η εν λόγω παρουσίαση, περιλαμβάνει στοιχεία πάνω στην ιστορία του Πύργου Κωνσταντινούπολης αλλά και στοιχεία από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Νέου Πύργου Ευβοίας, που έχει στο αρχείο του ο Μορφωτικός σύλλογος και έχουν συγκεντρωθεί με μεγάλη προσοχή.

Με παρουσία πάνω από 35 χρόνια, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοπυργιωτών Αθήνας, προσπαθεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας και να φέρει σε επαφή τους Πυργιώτες Κωνσταντινούπολης από όλο τον κόσμο, με σκοπό την αναβίωση της ιστορίας και των παραδόσεων που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας και την μετάδοσή τους στη Νέα Γενιά.

Σεβόμενος την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων του Πύργου Κωνσταντινούπολης, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αθήνας σας προσκαλεί σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο από τα Βάθη της Ανατολής έως την Ελλάδα, τιμώντας τον αγώνα, τη δύναμη ψυχής και την ανθρωπιά που διακατείχαν τους πρώτους κατοίκους του χωριού.

Σας Περιμένουμε!



Σχόλια