Το facebook έγινε 10 και το γιορτάζει!

Α'Δημοσίευση: aragma.gr



Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κλείνοντας δέκα χρόνια επιτυχούς και επικερδούς παρουσίας στον κυβερνοχώρο, αποφάσισε να το γιορτάσει μαζί με τους χρήστες του, με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Όλοι οι χρήστες του μπορούν μέσα από ένα βίντεο ενός περίπου λεπτού να κάνουν μία αναδρομή – flashback στο παρελθόν και να δουν τις πιο σημαντικές τους στιγμές κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους με τον προσωπικό τους λογαριασμό. 


Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο έχει τον τίτλο «Αναδρομή» και ξεκινά με τον τίτλο «facebook:Μία ματιά στο παρελθόν», το οποίο αποτελεί μέρος μίας φωτογραφίας-κολάζ με διάφορες σημαντικές στιγμές του χρήστη. Περιλαμβάνει την ημερομηνία δημιουργία του λογαριασμού, συνοδευόμενη από την πρώτη φωτογραφία προφίλ που χρησιμοποίησε ο κάθε χρήστης, φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις πρώτες στιγμές του στο μέσο, τις κοινοποιήσεις με τα περισσότερα likes και τις κοινοποιημένες φωτογραφίες. Το βίντεο λήγει με το χαρακτηριστικό σύμβολο του like, ενώ κάτω από το βίντεο υπάρχει η εξής υπογραφή  "Mark και η ομάδα του Facebook"


Ο Mark Zuckerberg, μέσα από μία κοινοποίησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, εξέφρασε τη χαρά του για τα 10 χρόνια λειτουργίας του μέσου και που χωρίς να έχουν τα μέσα, κατάφεραν μαζί με την ομάδα του να ενώσουν τον κόσμο. Σκοπός του Zuckerberg για την επόμενη δεκαετία, είναι να ενώσει τα υπόλοιπα 2/3 του πληθυσμού της Γης που δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ήδη το δημοφιλές μέσο μετρά περίπου ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και υπόσχεται πολλές ακόμα καινοτομίες.
Οι χρήστες του facebook που θέλουν να δουν το δικό τους αναμνηστικό βίντεο μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://www.facebook.com/lookback/

Επιμέλεια: Ράνια Παπαδοπούλου



 




Σχόλια