ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!!

Δυο μάτια παιδικά κοιτούσαν την ιστορία τους με δέος. Της φαινόταν αδιανόητο, μόλις στα 5 της χρόνια να αντιλαμβάνεται την έννοια της αυτοθυσίας. Κάθε χρόνο πάντα μας πήγαιναν στο χώρο της εκτέλεσης. Αν μη τι άλλο το Σκοπευτήριο είναι η ιστορία μας και έπρεπε να τη γνωρίζουμε.


Θυμάμαι ένα γλυκό παππού να μας λέει όλη την ιστορία και  να τον κοιτάζω με θαυμασμό για όσα  είχε ζήσει. Θυμάμαι που με συγκίνηση μας διηγείτο την ιστορία που έπρεπε να μάθουμε. Μία ιστορία πέραν από κάθε σχολικό εγχειρίδιο. Ο Γιάννης Κουβάς ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει την παιδική άγνοια που όλοι μας είχαμε τότε σε τιμή για τον τόπο που ζούμε.

Λίγα χρόνια μετά όταν πλέον ήμουν 20 κατάφερα να γνωρίσω  ένα ακόμα σημαντικό άνθρωπο. Ο μπαρμπα- Θόδωρος Κουλίτσος λίγο καιρό πριν πεθάνει μου παραχώρησε την τελευταία του συνέντευξη και μου μίλησε για ανθρώπους και όχι για ήρωες. Γιατί για αυτόν κανείς δεν ήταν ήρωας. Κι όμως τότε μου έδωσε ένα από τα καλύτερα μαθήματα που μπορούσα να πάρω. Δεν υπάρχουν ήρωες, υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι που παλεύουν και αγωνίζονται για ένα σκοπό. Αυτός ήταν ο μπαρμπα-Θόδωρος.Δυστυχώς τη συνέντευξή του δεν έχω μπορέσει ακόμα να την κυκλοφορήσω. Συγκινούμαι όταν τον ακούω και ξέρω ότι δεν υπάρχει πλέον κοντά μας.

Τώρα , το Ελληνικό κράτος βγάζει στο σφυρί την ιστορία μας, αλλά όλα είναι μάταια! Η ιστορία δεν πωλείται, αλλά ζει αιώνια, ακόμα και αν κάποιες φορές η μνήμη μας προδίδει, η καρδιά δεν ξεχνά. Για αυτό ξεχωρίζουμε από τους πολιτικούς. Γιατί δεν έχουμε την ψυχρότητα της πολιτικής δύναμης. Δυστυχώς η δύναμη σε διαβρώνει...

Τώρα, ήρθε η σειρά όλων μας να αγωνιστούμε για αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν. Ήταν πάνω από 1000 άτομα .


Η ρωμιοσύνη της ψυχής είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δύναμη της πολιτικής σκηνής. Ο λαός της Καισαριανής θα είναι πάντα παρών για να προστατέψει αυτό που δικαιωματικά  του ανήκει. ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!!

Σχόλια