Το Spam Radio επέστρεψε!



Στην καρδιά της Αθήνας, στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, ο καθένας μπορεί να γνωρίσει μία διαφορετική Αθήνα Μία Αθήνα πιο  «ήσυχη», πιο «ανθρώπινη». Σε ένα από αυτά τα γραφικά στενάκια, στην  οδό Χιλλ 3-5, βρίσκεται και το Ραδιοτηλεοπτικό στούντιο του Παντείου Πανεπιστημίου και συνεπώς και το “Spam Radio”! Το Spam Radio είναι το διαδικτυακό ραδιόφωνο των φοιτητών της δημοσιογραφικής κατεύθυνσης του Παντείου και εκπέμπει από τη συχνότητα  www.spamradio.gr . To Spam άρχισε να λειτουργεί  από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, ενώ τα εγκαίνια έγιναν στις 5 Νοεμβρίου 2009, με επίτιμη προσκεκλημένη τη Χαρούλα Αλεξίου, που με τη μελωδική φωνή της μας χαρίζει όμορφες μουσικές στιγμές. Κάπως έτσι ξεκίνησε ,λοιπόν το Spam και συνεχίζει φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά(από τις 12-9-2011) να γεμίζει τα απογεύματά μας καθημερινά με μουσική, ειδήσεις από την επικαιρότητα και όχι μόνο! Εισέβαλε στις ζωές μας με ένα ξεχωριστό τρόπο και ήρθε για να μείνει! Υπεύθυνοι για την οργάνωση του σταθμού είναι ο καθηγητής κ. Κυριακίδης , ο Δημήτρης Πετάκος και η Μαριέτα Χριστοπούλου, που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μας παρέχουν έναν καλύτερο από το προσδοκώμενο ραδιοφωνικό σταθμό . Μαζί τους και η Δέσποινα Δευτεραίου, που κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στο Spam radio με το δικό της τρόπο.  Και επειδή τα λόγια είναι περιττά, μίλησα με τους  3 από τους 4 ιθύνοντες του σταθμού, τη Μαριέτα, το Δημήτρη και τη Δέσποινα, έτσι ώστε να εισαχθούμε πιο εύκολα στο Spam Radio και στο πρόγραμμά του.

 



-O.Π.: Μαριέτα, θα μπορούσες να μου πεις λίγα λόγια για την ιστοσελίδα του σταθμού;
Μαριέτα Χριστοπούλου: Ίσως για τα περισσότερα web radios το Site να λανσάρεται ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας τους, στη δική μας περίπτωση ωστόσο τα πράγματα έγιναν διαφορετικά. Βγήκαμε στον αέρα με μόνη μας διαδικτυακή παρουσία το facebook και μόλις πριν λίγους μήνες καταφέραμε να έχουμε το δικό μας χώρο, το Spamradio.gr. Στο Site, που με πολύ κόπο και με τη βοήθεια φίλων καταφέραμε να στήσουμε, μπορεί να βρει κανείς το πρόγραμμα του σταθμού, πληροφορίες για τις εκπομπές, αλλά και άρθρα – ρεπορτάζ των μελλών της οικογένειας του Spam. Στόχος είναι να δημιουργηθεί αρχείο εκπομπών ώστε να ακούει κανείς σε μεταγενέστερο στάδιο αυτή που επιθυμεί και να αποτελέσουμε πανεπιστημιακό δίαυλο ενημέρωσης.

- Ο.Π.: Μίλησέ μου λίγο για το πρόγραμμα
 Μαριέτα Χριστοπούλου: Δε θέλω να περιαυτολογήσω, αλλά το πρόγραμμα μας είναι…ενοχλητικά γεμάτο με εκπομπές φρέσκες, πρωτότυπες και διαφορετικές. Θα προτιμήσω να μη βάλω ταμπέλες, και να μην αναφερθώ σε αριθμό εκπομπών. Η ουσία είναι ότι στο Spam Radio ακούει κανείς τα πάντα, ενημερώνεται και απολαμβάνει ένα ραδιόφωνο χωρίς… παρεμβολές.

-Ο.Π.: Τι θα ήθελες να πετύχεις ως υπεύθυνη του σταθμού;
Μαριέτα Χριστοπούλου: Ο στόχος από την πρώτη μέρα που σκεφτήκαμε το Spam Radio μέχρι σήμερα είναι ένας: να αποδείξουμε ότι οι νέοι δημοσιογράφοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από εκεί και πέρα, κάτω από τη λέξη διαφορά μπορούν πολλά να τοποθετηθούν ως στόχοι. Κοιτάμε μακριά, ευελπιστώντας να αποτελέσουμε πανεπιστημιακό δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης, έχοντας ήδη στην ομάδα μας άλλωστε φοιτητές άλλων σχολών. Θέλουμε να ενοχλήσουμε δημιουργικά τον κόσμο, μέσα από τη δουλειά που κάνουμε με πολύ μεράκι και να αποδείξουμε ότι προσπαθώντας πάντα καταφέρνεις πράγματα.

-Ο.Π.: Είσαι ευχαριστημένη από την πορεία του σταθμού;
Μαριέτα Χριστοπούλου :Νιώθω ότι γίνομαι γραφική κάθε φορά που αναφέρω ότι ξεκινήσαμε από ένα…γραφείο του Παντείου, χωρίς κονσόλα, χωρίς δικούς μας υπολογιστές, με μικρόφωνα γνωστών και μονοψήφιο αριθμό ακροατών για μήνες. Τα τεχνικά προβλήματα ήταν η καθημερινότητα και εξαίρεση ήταν οι εκπομπές. Από τότε, το 2008, φτάσαμε στο τώρα το 2011 με δεκάδες μέλη στην οικογένεια του Spam, αξιοθαύμαστες εκπομπές, στούντιο, site. Το Τμήμα πίστεψε σε εμάς και στήριξε την προσπάθεια μας, κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να το πάρουν όλοι πιο σοβαρά ότι..κάτι γίνεται στο Spam. Είμαι κάτι περισσότερο από ευχαριστημένη όμως…δεν είμαστε ακόμα στην κορυφή. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τον «περπατήσουμε» ενοχλητικά όμορφα, δημιουργικά και πρωτότυπα. Το ευχαριστώ στον κ. Μιχάλη Κυριακίδη για την ενθάρρυνση και την βοήθεια και στον Δημήτρη Πετάκο για την επιμονή είναι λίγο.

-Ο.Π.: Δημήτρη, θα μπορούσες να μου πεις ποια είναι η πολιτική του προγράμματος του σταθμού;
Δημήτρης Πετάκος: Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σταθμού, η πολιτική του προγράμματος είναι αρχικά οι εκπομπές που μεταδίδονται να αναφέρονται σε θέματα που αφορούν τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, θέματα, προβλήματα και ενδιαφέροντα της πανεπιστημιακής ζωής , αλλά και στη διασκέδαση και τον ελεύθερο χρόνο γενικά Έπειτα, οι εκπομπές μπορεί να αναφέρονται σε επίσης σε  γενικότερα θέματα, όπως το Περιβάλλον, ο ρατσισμός, η φτώχεια, η ανεργία, κλπ., δηλαδή σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία ή και ακόμα να ετοιμάζονται ραδιοφωνικά projects, με έρευνες σε διάφορα ενδιαφέροντα θέματα. Ωστόσο δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο εδώ! Στο σταθμό μπορούν να προσκαλούνται φοιτητές, καθηγητές, αλλά και άλλα πρόσωπα για συνεντεύξεις και συμμετοχή σε εκπομπές, πάντοτε όμως με την ευθύνη των εκάστοτε ραδιοφωνικών παραγωγών. Παράλληλα, σε περιόδους φοιτητικών εκλογών ή άλλων ενδο-πανεπιστημιακών εκλογών, προσκαλούνται εκπρόσωποι των παρατάξεων ή των υποψηφίων για να αναπτύξουν τις απόψεις και τις θέσεις τους, έχοντας ως απώτερο σκοπό την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των φοιτητών. Και όχι μόνο αυτό! Το ραδιόφωνο μετέδιδε και μεταδίδει πολύ μουσική. Κύριος στόχος του είναι να αποκτήσει πολλούς ακροατές και να αναζητήσει διαφημίσεις με στόχο την αυτοχρηματοδότησή του.

-Ο.Π.: Και όσον αφορά το πρόγραμμα του σταθμού τι ισχύει;
Δημήτρης Πετάκος: Για το πρόγραμμα ισχύει ότι καθημερινές 4-8 το απόγευμα είναι η ενημερωτική-ψυχαγωγική ζώνη, ενώ 8-12 είναι η μουσική ζώνη. Τα παιδιά είναι φοιτητές και απόφοιτοι από διάφορα παν/μια της Ελλάδας και δεν είμαστε μόνο Πάντειο.

-Ο.Π.: Δημήτρη, είσαι ένας από τους υπεύθυνους του σταθμού. Ως υπεύθυνος λοιπόν τι θέλεις να πετύχεις;
Δημήτρης Πετάκος: Ως υπεύθυνος , θέλω να έχουμε ένα ραδιόφωνο ανοιχτό σε όλους, με πολυφωνία, καλές και νεανικές εκπομπές, απόψεις που τολμούν να βγούνε στον αέρα, διαφορετικές ειδήσεις που δεν ξέρει ο κόσμος και να γίνει το Spam ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ και των υπολοίπων πανεπιστημίων. Το σημαντικότερο είναι να κάνουμε το κέφι μας. Να δώσουμε τη δυνατότητα ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ ραδιόφωνο ή σπουδές δημοσιογραφίας να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν και να κάνουν αυτό που τους αρέσει

-Ο.Π.: Δέσποινα, πώς θα ήθελες να δεις το σταθμό;
Δέσποινα Δευτεραίου:Το Spam είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μέσο, που ουσιαστικά εισάγει τους φοιτητές του τμήματός μας στο χώρο του ραδιόφωνου και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες. Δηλαδή χειρίζονται μια εκπομπή on air, αντιμετωπίζουν τα σχόλια των ακροατών, μαθαίνουν πώς να μιλάνε στο μικρόφωνο. Είναι ένα "σχολείο" θα μπορούσε να πει κανείς. Θα ήθελα να λειτουργήσει σαν ένα διαδικτυακό μέσο, που να ενώνει όλους τους Έλληνες φοιτητές όπου και να βρίσκονται, ειδικά όσους αγαπούν το ραδιόφωνο, και θέλουν να επικοινωνούν μέσα από αυτο. Ήδη φιλοξενεί φοιτητές και από άλλα πανεπιστήμια εκτός Παντείου, και στόχος είναι να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερους! Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ήδη έχει γεμίσει αρκετά και περιμένουμε και άλλες εκπομπές να ξεκινήσουν!

-Ο.Π.: Τι θέλεις να πετύχεις ως μία από τους υπεύθυνους του Spam;

Δέσποινα Δευτεραίου: Δεν θα έλεγα πως είμαι κάτι σαν υπεύθυνη στο Spam. Θα έλεγα πως ασχολούμαι περισσότερο επειδή αγαπώ την ιδέα του Spam, του ερασιτεχνικού ραδιόφωνου, του ελεύθερου ραδιόφωνου, και απολαμβάνω να βλέπω νέα παιδιά να το ζουν με όλο τους το είναι. Γίνονται πραγματικά πολύ καλές δουλειές που θα ζήλευε και ο πιο επαγγελματίας ραδιοφωνικός παραγωγός. Αυτό που θα ήθελα σαν προσωπική σκέψη για το Spam είναι το να υπάρχει ένα γεμάτο, ζωντανό, με ποικίλα θέματα, πρόγραμμα, με πολλές και διαφορετικές φωνές και να υπάρχει ζωντάνια για να προσελκύσει όσους περισσότερους ακροατές γίνεται! Αυτός νομίζω πως είναι και ο σκοπός του Spam.

-Ο.Π.: Νέο πρόγραμμα και νέες αφίξεις! Τι  προβλέπεις για το μέλλον του σταθμού;
 Δέσποινα Δευτεραίου: Το νέο πρόγραμμα του Spam, για καλή τύχη του σταθμού στελεχώνεται από άτομα που αγαπούν το ραδιόφωνο και όλες οι εκπομπές γίνονται με πολύ κέφι και μεράκι. Ήταν και είναι πάντα το σημείο στο οποίο ποντάρει ο Spam σαν σταθμός: να δημιουργεί το κλίμα μιας μεγάλης διαδικτυακής παρέας με τους ακροατές του! Ειδικά για τα νέα παιδιά που έχουν προστεθεί στο δυναμικό του σταθμού, έχουν προσαρμοστεί πολύ γρήγορα και το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι πως κάποια από τα παιδιά δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ ξανά με την διαδικασία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής! Τώρα όσο για το μέλλον του σταθμού, θεωρώ πως θα είναι καλό, υπάρχει όρεξη για δουλειά, το διαδικτυακό ραδιόφωνο διαδίδεται ολοένα και περισσότερο και ειδικά οι φοιτητές ψάχνουν ένα ραδιοφωνικό προϊόν που να απευθύνεται σε άτομα της ηλικίας τους!
Οι τρεις ιθύνοντες για την τόσο καλή πορεία του σταθμού, μου μίλησαν και μου εξέφρασαν τις σκέψεις τους σχετικά με το σταθμό. Ωστόσο δε μένουμε μονάχα εδώ! Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί το πολλά υποσχόμενο και ανανεωμένο πρόγραμμα του σταθμού!

Το Πρόγραμμα του Spam! Tι μέλλει γενέσθαι!;

ΔΕΥΤΕΡΑ: Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας στο σταθμό ξεκινά με ένα ιδιαίτερο τρόπο στις 16:00 μμ.. Η Ελένη Αλαμπάνου και η Γεωργία Μισεμικέ, βρίσκονται κοντά μας για ένα απολαυστικό δίωρο με την Ενημερωτική-Ψυχαγωγική εκπομπή , «Ενός κακού media έπονται», μία εκπομπή προσεγμένη και οργανωμένη από τις δύο ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που με τη φρεσκάδα τους, δροσίζουν τα απογεύματα μας! Τη σκυτάλη παίρνουν στις 18:00μ.μ. τα «Πανεπιστημιακά νέα» με το Γιάννη Κοντογιάννη και τη Δέσποινα Μοσχονά , που θα μας συντροφεύουν με τη σειρά τους για ένα δίωρο, αναφερόμενοι στις πανεπιστημιακές εξελίξεις. Και το πρόγραμμα συνεχίζεται! Στις 20:00 στα μικρόφωνα βρίσκονται ο Γιάννης Κοντογιάννης και ο Δημήτρης Πετάκος, με μία από τις μακροβιότερες εκπομπές του σταθμού, την εκπομπή,   «Hammer to fall», μία  μουσική εκπομπή ελληνικού και ξένου ροκ όλων των δεκαετιών. Το πρόγραμμα της μέρας κλείνει με την εκπομπή «Δεν έχω Ήχο» μία μουσική εκπομπή για ψαγμένους ακροατές. Οι Αποστόλης Ζάχος, Χάρης Στόλης, Ιάσονας Χατζηθεοδώρου, μας συντροφεύουν από τις 22:00 έως τις 00:00, με μία ιδιαίτερη μουσική εκπομπή.
ΤΡΙΤΗ: Στις 16:00-18:00 μ.μ., η Ράνια Παπαδοπούλου και η Μαρία Κακουλή, μας συντροφεύουν με μία νέα ειδησεογραφική-ενημερωτική εκπομπή! Η εκπομπή «Hill news» έρχεται να ενημερώσει τους ακροατές με τις πιο σημαντικές κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, που διαδραματίζονται στην Ελλάδα και διεθνώς. Και επειδή η ατμόσφαιρα «βάρυνε» λιγάκι, οι Γιώργος Κρικοριάν, Βενετία Σακελλαρίου, Σίσσυ Στρέμπα, έρχονται στις 18:00 μμ. με  την ενημερωτική- ψυχαγωγική εκπομπή «Mind the gap», να μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τις 20:00μμ. Έπειτα, 20:00-22:00 έρχονται η Μαριέτα Χριστοπούλου και ο Κώστας Καλασκάνης με την εκπομπή hip hop και rnb μουσικής «Roomate». Για ένα δίωρο ο Κώστας και η Μαριέτα, η Μαριέτα και ο Κώστας, βρίσκονται κοντά μας με τις μοναδικές μουσικές τους επιλογές. Το πρόγραμμα της Τρίτης θα κλείσουν οι Κατερίνα Αποστολοπούλου και Γιάννης Στεφάνου με την πολιτιστική-καλλιτεχνική εκπομπή με μουσικές χωρίς περιορισμούς, «Three & the cuckoo», 22:00-23:00 το βράδυ.
ΤΕΤΑΡΤΗ: Και επιτέλους φτάνει η πολυαναμενόμενη Τετάρτη. Τέσσερις το απόγευμα και στα μικρόφωνα βρίσκονται οι Όλγα (Ολίνα) Τσαουσσέλου και ο Παναγιώτης Τράμπας με την ψυχαγωγική, ενημερωτική εκπομπή «Spam and the city». Το δίδυμο, επιστρέφει για μία ακόμα συνεχή χρονιά και μας προσφέρει ένα δίωρο γεμάτο ζωντάνια και με υπέροχη ατμόσφαιρα, όπως μας υπόσχονται κάθε φορά!!!  Και συνεχίζουμε στις 18:00 με τους Χριστίνα Βερούση, Κοντέσα Έψιμου, Λάμπρος Ζαχαρής, Χρήστος Μάρκου και τα «Πανεπιστημιακά νέα». Στις 20:00 ο Δημήτρης Πετάκος με την μουσική εκπομπή heavy metal μουσικής, «Metal Waves», μας καλησπερίζει και «εκτοξεύει» τα «μεταλλικά» του ραδιοκύματα. Αργότερα, 22:00-24:00 ο Γιώργος Τασούλας  θα μας καληνυχτίσει με την ψυχαγωγική εκπομπή «Spam και κάτω».
ΠΕΜΠΤΗ: Συντονιστείτε 18:00-20:00 στο Spam και θα ακούσετε την Ελεάνα Βέρδη και τη Χριστίνα Γκουτζιάνα στις «Hill...ιες Φωνές», την ενημερωτική-ειδησεογραφική εκπομπή, που για μία ακόμα χρονιά μας ενημερώνει για τα κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά δρώμενα. Οκτώ το απόγευμα και οι Ιάσονας Αναστασόπουλος, Ορφέας Πλάκας-Πριμικύριος με την εκπομπή punk rock, ska, hardcore, metal punk μουσικής , «ΜΠΛΑ» μας ψυχαγωγούν για μία ώρα. Εννιά με έντεκα το βράδυ Τζωρτζίνα Κώνστα και Γιώργος Τσιρίκος «As we like it...» χωρίς περιορισμούς… μας συντροφεύουν στην πόλη τη νύχτα!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στις 16:00-18:00, οι Κλεοπάτρα Γκατζάνη και η  Παναγιώτα Κοντοδήμα με το «Spame Πακέτο», την πολιτιστική-ψυχαγωγική εκπομπή του σταθμού ανοίγουν το πρόγραμμα της Παρασκευής. 18:00-20:00 οι Πέννυ Ευθυμιάδου, Ιωάννα Κουλοχέρη, Σοφία Μπακογεώργου, Γιάννης Πασσαδάκης στην ενημερωτική-ψυχαγωγική εκπομπή «3 λαλούν και ένας χορεύει». Στις 20:00, ο Μανώλης Βόλος είναι ακόμα μία χρονιά μαζί μας με την μουσική- ενημερωτική εκπομπή «Introduce your band», όπου μας χαρίζει μία ώρα γεμάτη εκπλήξεις, μουσική και εκλεκτούς καλεσμένους. Και ήρθε η ώρα για τη δική μας «Ελληνοφρένεια»! Εννέα  το βράδυ και στα μικρόφωνα βρίσκονται ο Χρήστος  Μπελόκας και ο Γιάννης Κουτσοθεόδωρος με τη σατυρική-μουσική εκπομπή «Άκουσέ το!», δεν αφήνουν τίποτα ασχολίαστο! Και ο νοών νοείτο! Ακολουθούν η Αθηνά Ζώτου και η Ναταλία Λιάκουρη με την «Aphasia», τη νέα μουσική εκπομπή με θεματικές βραδιές μας συντροφεύουν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και μας καληνυχτίζουν αφήνοντάς μας μία αιθέρια μουσική άποψη της πόλης τη νύχτα.
Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού ακούραστοι και γεμάτοι ζωντάνια και κέφι είναι κοντά μας και το Σαββατοκύριακο! Θέλετε να περάσετε ευχάριστα το μεσημέρι και το απόγευμά σας; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συντονιστείτε στο Spam Radio
ΣΑΒΒΑΤΟ: Η Ράνια Παπαδοπούλου και η Μαρία Κακουλή, σας ταξιδεύουν 13:00-15:00  στη «Musicland», τη μουσική-ψυχαγωγική εκπομπή του Spam, με τις καλύτερες μουσικές επιλογές και με νέα από τη μουσική και τον καλλιτεχνικό χώρο! Πολλές φορές μάλιστα, στην εκπομπή φιλοξενούνται εκλεκτοί καλεσμένοι Το πρόγραμμά μας συνεχίζεται 15:00-17:00 με τον Παναγιώτη Παπαναστασίου με την εκπομπή «Πανόραμα στα Media». Πρόκειται για ένα ενημερωτικό μαγκαζίνο «στρογγυλής τραπέζης», που εξετάζει θέματα εφ’όλης της ύλης σχετικά με τα μίντια και όχι μόνο, παρέα συνήθως με πολλά υποσχόμενους καλεσμένους .
ΚΥΡΙΑΚΗ: 18:00-19:00, το απόγευμα της Κυριακής, ο Βασίλης Μενιουδάκης και η Άννα Μπικάκη με τη μουσική-ψυχαγωγική εκπομπή «Εarquake» προκαλούν ένα “μουσικό σεισμό” στα αυτιά των ακροατών με τις σπάνιες και εκφραστικές μουσικές τους επιλογές! Στις 19:00 το πρόγραμμα συνεχίζεται με τους  Εβίτα Σάλι, Μαρία Θωμάρεη, Μάριος Χατζημιμίκος και το «Κολάζ» , μία εκπομπή πολιτισμικών διαδράσεων. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού κλείνει με τους Κατερίνα Γκερζιλή, Κωνσταντίνα Μπιτζήλου, και Μαριτίνα Τσιτίλου στην ενημερωτική-ψυχαγωγική εκπομπή «Overdose».

Και έτσι λοιπόν περνά μία εβδομάδα στο Spam Radio. Από της 12 Σεπτεμβρίου ο Spam, κρατά συντροφιά στους ακροατές του και υπόσχεται να τους συντροφεύει για πολύ καιρό ακόμα! Συντονιστείτε στο Spam και… τα καλύτερα έρχονται! Μέχρι τότε όπως λέμε στην «οικογένεια» του Spam. KEEP DREAMINGKEEP SPAMMING!! 


Τα σχόλια των ακροατών μας!


Σχόλια